Manualele de educație financiară, lansate în format digital

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) lansează în anul școlar 2020-2021 a opta ediție a programului național ”Educație financiară”, program care va fi implementat la nivelul întregului învățământ preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial și liceal).

Ediția din acest an a programului de Educație financiară aduce, în mod gratuit, elevilor și cadrelor didactice componenta de învățare digitală, dezvoltată cu ajutorul platformei SchoolMate.ro.

Pe lângă clasicele metode de învățare, de acum, profesorii pot utiliza în lecțiile lor un model de predare interactiv, iar elevii pot accesa manualele online prin intermediul tehnologiilor digitale care îmbunătățesc eficiența și rezultatele învățării.

“Proiectul SchoolMate.ro a fost gândit și construit atât pentru a-i ajuta pe profesori să își perfecționeze cursurile, cât și pentru a-i ajuta pe copii să învețe într-un mod atractiv și plăcut. Pe platformă, profesorii pot oferi elevilor materiale de studiu interactive și convenționale, pot ține cursuri de tip webminar într-un mediu integrat al platformei, nefiind nevoie de aplicații software suplimentare și pot verifica cunoștințele copiilor, cu ajutorul rapoartelor integrate din platformă, în funcție de performanțele acestora. În acest moment lucrăm și la aplicația mobilă pentru a minimiza necesarul pentru desfășurarea cursurilor on-line. Nu toate familiile dețin un Laptop sau un PC, în schimb 80% elevi au acces la cel putin un telefon mobil de tip Smartphone. Facem tot posibilul ca toți copiii să beneficieze de cele mai bune experiențe de învățare, iar în parteneriat cu doamna Ligia Goloșoiu, am reușit să aducem această disciplină ,Educație Financiară , la zi cu un design nou și cu informații actualizate. De asemenea, cărțile pentru învățământul preșcolar au sport audio în curs atât pentru copiii care încă nu știu să citească cât și pentru copiii cu dizabilități. Suportul de foaie este frumos și plăcut și îl încurajăm, dar totuși trebuie să acceptăm că lumea se schimbă iar noi dorim să facem parte din această schimbare”, afirmă, într-un comunicat de presă, Mihai Dumitrescu, fondatorul SchoolMate.ro

Platforma de învățare online va include:

  • Suportul de curs pentru cadrele didactice, pe grupe de vârstă;
  • Materialele digitalizate și interactive, pe grupe de vârstă;
  • Posibilitatea de întâlnire pe platforma de învățare printr-un webminar integrat în aceasta;
  • Jocuri interactive educaționale .

Ca profesor, pentru a putea beneficia de facilitățile platformei este necesar să vă înscrieți completând formularul adecvat nivelului de studiu, respectiv:

Mai multe detalii pe Wall-Street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.