Maratonul ”Scaunul Domnului”

Maratonul ”Scaunul Domnului” este programat la acest sfârșit de săptămână este o competiție individuală de alergare și drumeție montană, în care profesioniștii și amatorii vor parcurge trasee montane de circa 8 kilometri.

Scopul maratonului este acela al popularizării proiectului ”De la marginalizare la integrare”, pe care primăria Deda l-a câștigat în 2018.

Maraton Scaunul Domnului este o competiție individuală de alergare montană  și anduranță care constă în parcurgerea în urcare și coborâre a unor trasee montane prestabilite.

Competiția este deschisă tuturor amatorilor acestui sport cât și profesioniștilor cu vârsta de peste 18 ani împliniți la data evenimentului.

Pot participa și persoane care au 16 ani împliniți numai cu procură notarială de aprobare din partea ambilor părinți sau a tutorelui legal, și adeverință de la medic că sunt apți pentru efort fizic în vedere participării la eveniment de tip alergare montană (cros, semimaraton, maraton). La categoria ”DRUMEȚIE”, minorii sub 15 ani trebuie înscrişi de reprezentantul legal (părinte sau tutore) pe răspunderea acestuia. Dacă ocrotitorul legal nu este părintele ci tutorele, atunci e necesară şi o dovadă corespunzătoare care atestă calitatea de tutore a celui care semnează declaraţia notarială sau olografă la faţa locului. Înscrierea pe site prin înregistrarea unei vârste diferite decât cea reală atrage după sine eliminarea din concurs.

Traseele sunt marcate cu marcaj turistic în mare proporție iar în zonele în care acesta lipsește sau este deteriorat se intervine cu mijloace specifice de direcționare (bandă plastic, indicator, spray colorat etc.). Vom întâlni și porțiuni scurte neamenajate și neprotejate, drumuri publice și forestiere, pante cu înclinare mare și zone accidentate.

Mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.