RecentStiri locale

Masa de Revelion – Putem ajunge chiar și la 167 de E-uri (aditivi alimentari) !!!

La 100g de mâncare putem ajunge chiar și la 167 de E-uri (aditivi alimentari), 31g de sare (15.5 plicuri de sare) și 71g de zahăr (14 plicuri de zahăr)!

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Fiecare consumator pune pe masa pregătită pentru revelion multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori când vine vorba de cele menționate în titlul acestui articol.

Ne place să așezăm cu drag pe platou aperitive care sunt foarte apreciate și importante fiindcă deschid marele ospăț.

Printre acestea, valsează spre încântarea ochilor noștri:

–         Brânza topită (folosită la diverse umpluturi)

–         Șuncă de praga

–         Bacon

–         Parizer de pasăre

–         Parizer de porc

–         Cabanos

Un sos de ketchupmuștar sau maioneză ține ritmul la perfecție cu antreul servit sau felul doi de mâncare.

Din când în când îl mai acompaniază și pâinea, dar nu în exces. Este deja o vedetă și vrea să mai iasă din lumina reflectoarelor.

Desertul este adesea împodobit cu ciocolată sau praline de ciocolată, iar untul este îndrăgostit de el! Nu se poate abține să nu îi facă o vizită și, din când în când, își face apariția și margarina, doar pentru a-l saluta.

Înghețata așteaptă liniștită în separeu să fie chemată atunci când se încinge atmosfera.

După atâta mâncare și dans, dacă simțim că ne moleșim apelăm la o băutură energizantă și ne potolim setea cu băuturi răcoritoare tip ceai, sau ne delectam cu bere cu fructe.

La finalul mesei, mulți dintre noi consumăm gumă de mestecat.

Și uite așa ia sfârșit acest bal mascat, de unde plecăm cu toții fericiți, luând la pachet câteva E-uri în plus, sare și zahăr.

Cu acestea fiind spuse, putem zice că într-o singură zi consumăm până la:

–         167 de E-uri (aditivi alimentari)

–         31g de sare (15.5 plicuri de sare)

–         71g de zahăr (14 plicuri de zahăr)

Cele mai intalnite E-uri din alimentele mentionate sunt: E300E330E412E440E451 si E120.

Instalează Aplicația InfoCons – Scanează Codul de Bare, pentru telefoanele cu ANDROID, cât și pentru cele cu IOS. 

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comercianților și analizează „chilipirurile” oferite pe site-uri.

Descarcă aplicația InfoCons pentru telefoane mobile, facand click aici, și verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra.

Printr-o simplă scanare a codului de bare a produsului dorit puteți obține informații care vă pot ajuta la alegerea produsului, aplicație în care regăsiți informații a peste 50.000 de produse, începând de la produse alimentare, cosmetice, curățenie, până la produse electronice și electrocasnice. 

Mâncarea risipită de sărbători înseamnă și bani risipiți, ore de muncă, timpul din viața fiecăruia, în final viață!

“O masă de Revelion cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici şi de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați gratuit aplicația InfoCons și haideți să luăm cu toţi atitudine în Noul An să fim cu adevărat consumatori europeni activi, mai informaţi, să ne cunoaştem drepturile şi obligaţiile.”  – Sorin Mierlea, Președinte InfoCons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *