Medalii de aur pentru Jidvei


Concursul de vinuri „Strugurele de Aur”, ajuns la a IX-a ediție, și-a desemnat câștigătorii. Desfăşurat în avanpremiera Festivalului Naţional de Folclor cu același nume și înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor, în perioada 7 – 8 septembrie, la Alba Iulia, evenimentul a adunat 30 de producători din toate zonele țării. Dintre aceștia, un număr de 27 au luat premii.

Dintre producătorii din Alba, Jidvei a luat opt medalii de aur (Mărgăritar alb/rose, Nec Plus Ultra chardonnay/rose, Ana, Misterium, Romantine, Grigorescu). Jidvei este cel mai mare producător de vinuri din Transilvania cu aproape 2500 hectare de vie în Podgoria Târnave.

În concurs au fost înscrise 172 de probe, dintre care 117 au fost medaliate, iar dintre acestea, 41 au luat medalie de aur. Au fost 30 de medalii pentru vinurile albe, 5 pentru rose și 6 pentru cele roșii. În procente, aproximativ 30% dintre vinurile albe au fost medaliate, dintre cele rose 50% – o surpriză pentru organizatori, iar dintre vinurile roșii, aproximativ 12%.