Alimentatie sanatoasaRecentStiri locale

Mesele de Sărbători, un prilej de bucurie! Recomandarea Nutriționistului

Sărbatorile presupun de multe ori excese alimentare. Nu uita însă cât este de importantă pentru sănătatea ta o alimentatie echilibrată, din toate grupele alimentare și o viață care implică mișcare sau activitate fizică, zilnică, chiar și în perioada sărbătorilor, pentru a te putea bucura pe deplin de eveniment.

Câteva sfaturi pentru a rămâne sănătos în această perioadă festivă

  • Cumpărături smart, dacă tot suntem în era smartphone – urilor – dupăo listă bine stabilită, cu meniuri pe zile, astfel, faci economie: de energie, timp şi financiară!
  • Gătit sănătos. Cuvintele cheie sunt organizare şi chibzuinţă. Preferă curcubeu de legume proaspete pentru aperitive.
  • Nu serviți la aceeași masă: aperitiv, supă/ciorbă și fel principal. Și nici într-un caz și desert!
  • Legumele – să fie elementul predominant sau să acompanieze orice preparat! Cu cât alegeți o paletă mai bogat coloristic,cu atât mai sănătos!
  • Consumă cu moderație băuturi alcoolice șampanie, vin, wiskey, și inclusiv cocktail-uri non-alcoolice, etc.; au un conținut ridicat de calorii, inlocuiește-le cu kombucha!
  • Mindful eating – mâncă relaxat, fără grabă, fără să fi distras de alți stimuli (TV, telefon, laptop). Savurează fiecare înghițitură.
  • Mergi la plimbare. Pe tot parcursul anului vorbim despre cât ne este dor de primăvară, astfel, schimbă-ți ritualul de seară de a privi la televizor pentru plimbări de seară sau fa miscare in casa.
  • Calitate NU cantitate! Sărbătorile pentru mine, înseamnă, o masă decorată elegant, cu puține elemente, platouri nu umplute cu vârf si veselă medie.
  • Făcut în casă versus comandat! Aperitive cremoase, deserturi delicioase, rafinate cu cacao premium sau carob organic și neapărat fructe de sezon!
  • Ospitalitatea face să te simţi bine, dar poate fi dăunătoare siluetei! De aceea, este bine să refuzi suplimentele, într-un mod cât mai politicos.

V-am pregătitși o surpriză!

  Accesând link -ul de maijos, putețidescărca “Booklet de NutrițiepentruSărbători Pascale DELUXE”, unde veți avea idei pentru Meniuri de Sărbători, sfaturi, idei cum să vă mentineți greutatea.

https://www.carminastroia.ro/wp-content/uploads/2020/03/booklet-de-paste-2020.pdf

  Enjoy!

   Sărbătoriluminate, cu multăsănătateșiceidragialături!

Cu drag,

Nutriționist, Carmina Stroia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *