MICELIU CERTIFICAT ROMÂNESC PENTRU CIUPERCI CUNOSCUTE

Firma romaneasca Nutrimold din Iasi, produce si ofera spre vanzare miceliu certificat pentru ciuperci.

Cultivatorii interesati de miceliu certificat pentru ciuperci gasesc la acest furnizor o gama variata de tulpini, cu fructificare incepand de la 8-10 C pana la 22-24 C, acoperind astfel intreaga perioada a anului.

Infiintarea unei ciupercarii este o excelenta afacere de familie si nu numai. De ce? Este cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat.

Calitatea miceliului comercial si norma de insamantare sunt importante. La achizitionare, calitatea miceliului comercial poate fi apreciata de catre cultivator, in anumite limite, dupa mai multe criterii: culoarea, mirosul, impanzirea retelei miceliene pe boabele de cereale, Absenta/prezenta unor pete diferit colorate (colonii de mucegaiuri) s.a.

Vechimea miceliului, modul de pastrare si conditiile de transport sunt, de asemenea, foarte importante. Capacitatea de productie a miceliului cu perioada de pastrare depasita scade semnificativ din cauza fenomenului de imbatranire a hifelor miceliene.

Atentie! Nu cumparati miceliu decat de la o statie de produs miceliu acredidata, cu factura si cu certificat de calitate sau de garantie.
Norma de insamantare depinde de sistemul tehnologic in care este organizata ciupercaria.

Poti cultiva ciuperci foarte cunoscute – Agaricus bisporus si Pleurotus ostreatus, sau ciuperci valoroase, mai putin cunoscute: ciuperca alba termofila (Agaricus edulis), buretele rosiatic (Pleurotus florida), buretele brun (Pleurotus sajor-caju), ciuperca parfumata sau Shiitake (Lentinus edodes).

Miceliu pentru ciuperci rare si valoroase

Spre exemplu, in urma experimentelor facute la Nutrimold, s-a reusit producerea miceliului si cultivarea unor specii de ciuperci deosebit de apreciate in intreaga lume:

– miceliu pentru Leutinus Edodes spp ( Shiitake);
– Pholiota Nameko;
– Pleurotus Djamor ( Pleurotus roz, Flamingo)
precum si ciuperci necomestibile dar avand calitati terapeutice deosebite:
– Ganoderma Lucidum spp si Trametes Versicolor spp.
– Agaricus brunescens (Portobelo)
– Ganoderma lucidum(REISHI)
– Hericium
– Lentinus edodes
– Lentinus edodes(SHIITAKE)
– MORCH 1
– Pholiota Nameko
– Pleurotus djamor(Flamingo)
– Pleurotus djamor(Pink)
– Pleurotus ostreatus

Sursa: Idei de Afaceri