Micul IT-ist

În perioada 6-21 octombrie s-a desfăşurat la nivel european evenimentul “Europe Code Week” şi cu această ocazie la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” prof. Moraru Mihaela a iniţiat evenimentul “Micul IT-ist”. În cadrul acestui eveniment, prin Asociația de părinţi “Liceul Teoretic Andrei Bârsean” în colaborare cu Fundaţia Buckner – Centrul de zi Târnăveni profesoara a organizat 2 ateliere de programare destinate copiilor din clasele a V-a şi a VI-a de la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” şi un atelier de programare pentru copiii din medii defavorizate de la Centrul de zi – Fundaţia Buckner, clasele a III-a şi a IV-a.
La aceste activităţi au participat elevi voluntari din clasele a XI-a şi a XII-a, care i-au asistat pe copii pe parcursul călătoriei lor în tainele programării, folosind un limbaj de programare vizuală intuitiv (program educațional SCRATCH). Prin activităţile desfăşurate, copiii au învăţat noțiuni elementare de programare, au creat poveşti interactive şi jocuri, au fost încurajate creativitatea şi lucru în echipă.
Proiectul a avut ca obiectiv atragerea copiilor prin joc, într-o atmosferă destinsă şi plăcută, spre domeniul IT, încurajarea folosirii calculatorului în scopuri educaţionale şi creative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.