Miezul și lemnul de nuc – 2 oportunități de afaceri

nucii-care-se-se-dezvolta-intr-un-an-cat-altii-in-17-o-productie-bogata-si-un-profit-de-zeci-de-mii-de_size9

Nucul este o bogatie. In primul rand, miezul de nuca este un aliment foarte valoros. Dar, stiai ca exista soiuri care se cultiva pentru lemnul pretios?

Vorbim despre un lemn valoros, de calitate superioara, un lemn greu, fin, inchis la culoare, foarte rezistent. Se foloseste pentru confectionarea de mobilier de lux, pentru ornamentatii si decoratiuni.

Se pot confectiona unele elemente speciale sau ornamente pentru ambarcatiunile de lux, se foloseste de asemenea la realizarea de casete pentru bijuterii, accesorii pentru birou etc.

Afaceri cu miez de nuca

Nucile sunt cautate pe piata si au un pret de vanzare pe masura, afacerea nu poate fi decat una rentabila, pe termen lung.

Nucile constituie un aliment complet, iar consumul lor are multiple beneficii pentru organism. Informatii nutritionale pentru 100 de grame de nuci:

– 654 kcal;
– grasimi – 65.200 grame;
– carbohidrati – 13.700 grame;
– proteine – 15.200 grame.
Nucile contin substante proteice, substante minerale, vitamine etc. Miezul de nuca contine o multime de substante benefice:
– apa (3-5%);

– grasimi (52-77,5%);
– substante proteice (12-25%) din grupa globulelor
(de natura celor din lapte si oua);
– minerale (cupru, zinc, potasiu);
– provitamina A;
– vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P.Deoarece contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de colesterol din sange si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon, miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor.Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute si o binefacere pentru organism in timpul anotimpului rece.

Consumul de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Tot datorita bogatiei in vitamina E, consumul de nuci previne aparitia unui atac de cord. Acidul alfa-linoleic din nuci este benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Nucile reduc cu aproximativ 30% riscul unei boli coronariene.

De asemenea, nucile au un efect re glator asupra activitatii tiroidei. Bogate in acizi grasi Omega 3, in antioxidanti si fitosterol, nucile sunt folosite in lupta cu tumorile care se micsoreaza si chiar dispar.

De asemenea, un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor diagnosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie si a persoanelor cu reumatism si artroze.

 Sursa: ideideafaceri.ro