Mii de câini periculoși, neînregistrați în județul Mureș


Filiala Mureș a Asociației Chinologice atrage atenția deținătorilor de câini din rasele considerate periculoase că e necesar să se prezinte la sediul acesteia pentru a se înregistra, după care să fie luați în evidență la Poliție.

Președintele Asociației, Lokodi Csaba Zsolt, susține că la asociație nu sunt înregistrați mai mulți de 30 de asemenea câini, din mii de animale existente în județ: „Am dori să atragem atenția proprietarilor care dețin astfel de rase, să vină la asociație, să-i înregistrăm, să meargă la Poliție să fie luați în evidență cum prevede legea, pentru că este spre binele lor. Noi avem deschisă o evidență însă din 2002, însă din miile de câini periculoși existenți în județul Mureș, anul trecut am avut înregistrați doar 6 iar anul acesta, până în 20.”

Printre rasele considerate potențial periculoase, Lokodi Zsolt a numit Rottweiler, Ciobănescul caucazian, Cane Corso, Tosa, Mastino Napoletano, Pittbull, American Staffordshire terrier și metișii lor.

La sfârșitul lunii iunie, un bărbat din comuna mureșeană Ernei a decedat din cauza mușcăturilor a 3 câini Cane Corso, iar un alt caz, soldat din fericire fără urmări, s-a înregistrat vara aceasta în zona Sovata.

Sursa: Radio Mures