Minor împuşcat în Tîrgu Mureş

Duminică 19 iulie, Poliţia municipiului Tîrgu-Mureş a fost sesizată cu privire la faptul că în incinta pieţei de vechituri, de pe strada Călăraşilor, un minor, în vârstă de 11 ani, a luat dintr-un autoturism lăsat deschis o armă neletală cu proiectil de cauciuc, pe care l-a manevrat în mod greşit, provocându-şi o plagă prin împușcare la palma mâinii drepte.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că deţinătorul armei este posesor de permis de port armă. Cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept faţă de minor sunt continuate, iar proprietarului armei i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru păstrarea armei în mod necorespunzător, precum și anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

În perioada 17-19 iulie, aproape 1000 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 384 de controale, în cadrul cărora au fost verificate peste 300 de societăţi comerciale.

În urma acţiunilor, au fost constatate 56 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei), dintre care 47 în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat 63 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, a fost depistată o persoană urmărită şi a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cu această ocazie, au fost aplicate 2262 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 563.512 de lei şi au confiscat bunuri de peste 26.000 de lei.