RecentStirea zileiStiri locale

Mirosul de fecale. Singura sesizare la Garda de Mediu a fost de la Tirnaveni.ro

Ca în fiecare vară, la Târnăveni mirosurile deranjante revin în majoritatea zonelor orașului. Motivele sunt aproape aceleași, dar se mai adaugă pe parcurs și altele noi. Cu toate acestea sesizările oficiale ale localnicilor lipsesc, majoritatea plângându-se doar pe Facebook.

Portalul Tirnaveni.ro a solicitat luna trecută un punct de vedere Gărzii de Mediu Mureș, care a răspuns că…problema nu este de competența lor.

După primirea acestui răspuns în data de 25 iulie portalul Tirnaveni.ro a trimis o nouă solicitare Direcției de Sănătate Publică, acolo unde am fost direcționați de către Garda de Mediu. Deocamdată nu s-a primit niciun răspuns de la această instituție, care conform legii are 30 de zile la dispoziție să dea curs unei solicitări.

Până atunci însă mirosurile revin, o altă cauză sesizată de localnici fiind și transportul de bălegar pe drumurile din Târnăveni la fermele din zonă, prilej cu care se mai produc și incidente, materialul transportat ajungând și pe carosabil. Fotografiile au fost realizate vineri 4 august.

O altă cauză importantă a mirosurilor din oraș o reprezintă rețeaua de canalizare care emană mirosuri de fecale. Țevile foarte vechi, canalizarea menajeră conectată la cea pluvială, lipsa întreținerii și curățării acestor canale de către operator.

Cine dorește să facă o reclamație o poate scrie către Direcția de Sănătate Publică Mureș:

https://www.aspms.ro/contact.html