Mișcare pe șantierul magazinului Kaufland. Cine este proprietarul?

Gigantul german Schwarz deţine în România două reţele aflate în top trei jucători din comerţul alimentar, mai exact Kaufland care este şi liderul pieţei şi Lidl care ocupă ultima poziţie pe podium, dar care vine puternic din urmă. Anul trecut nemţii au obţinut local afaceri de 21,6 mld. lei (4,5 mld. euro), cu 15,9% mai mari decât în 2018, conform datelor ZF pe baza datelor publice.

După mai multe luni de stagnare, pe șantierul unde se va construi viitorul magazin de la Târnăveni, situat pe platforma fostei fabrici de cărămidă, utilajele au intrat din nou la muncă săptămâna aceasta.

Pe plan local, până acum au fost realizate lucrări de ecologizare și stabilizare a terenului, dar lipsa podului rutier a încetinit santierul, deoarece nu se puteau transporta materialele și utilajele necesare.

Întrebați de portalul Tirnaveni.ro cu privire la planurile de la Târnăveni, reprezentanții magazinului Kaufland au anunțat sec că “Vom reveni cu mai multe către dumneavoastră în preajma deschiderii magazinului.”

Cine este proprietarul Kaufland și Lidl?

Numele lui Dieter Schwarz (80 de ani) poate nu spune mare lucru, însă există puţină lume care să nu cunoască magazinele Lidl şi Kaufland, al căror proprietar este. De altfel, într-o industrie dominată de giganţi financiari şi listări la bursă, grupul Schwarz este una dintre puţinele afaceri de familie rămase.

Cu o avere estimată la 35,3 mld. dolari, Dieter Schwarz este al 40-lea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului realizat de revista americană Forbes.

Aflat la mai puţin de 60 de kilometri de Stuttgart, orasul Heilbronn este cunoscut pentru arhitectura tipic germană, pentru puternica industrie a vinului şi pentru businessurile care l-au ales ca centrul de dezvoltare. Puţini sunt cei care ştiu că unul dintre cei 125.000 de locuitori este şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Germania şi din lume. Despre germanul Dieter Schwarz trebuie să cauţi mult pentru a găsi câteva informaţii biografice credibile. Forbes scrie că este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din lume şi că este căsătorit de mai bine de 50 de ani şi are două fiice.

Dieter Schwarz, care se implică încă în conducerea grupului de comerţ, a moştenit businessul de la tatăl său, fondatorul imperiului de comerţ. Miliardarul a început să lucreze pentru afacerea familiei în tinereţe şi în timp a reuşit să o extindă la nivelul întregii Europe, conform Ziarului Financiar.

One thought on “Mișcare pe șantierul magazinului Kaufland. Cine este proprietarul?

  • 9 august 2020 la 14:37
    Permalink

    Un evreu german,fratele lui are lantul LIDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.