Mister cu privire la data deschiderii autostrăzii de la Ungheni la Târgu Mureș

Nicio dată concretă nu a fost anunțată încă oficial pentru deschiderea lotului de autostradă de interes maxim pentru locuitorii din Târnăveni. Chiar dacă se vehiculează că luni 6 decembrie ar putea avea loc deschiderea, nici primarul din Târgu Mureș dar nici Compania de Drumuri nu au putut confirma această dată. Conform monitorizărilor făcute de pasionații de trafic, lucrările sunt finalizate, iar drumul poate fi deschis oricând săptămâna viitoare.

Circa 9 km de șosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi și separator de sens sunt gata pentru deschiderea traficului.

„Ciotul” din Autostrada Transilvania a fost construit în aproape 16 luni și va fi deschis înaintea termenului contractual. Lucrările la Tronsonul A3 Ungheni – Târgu Mureș au început în iulie 2020 și au fost realizate de către constructorul Strabag, un contract doar pentru execuție (proiectarea era deja realizată) cu termen oficial de 18 luni, scrie Hotnews.ro. CITEȘTE ȘI Austria – decizie istorică: renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Constructorul se concentrează pe finalizarea ultimelor detalii.

„Din cauza lungimii mici, ciotul nu rezolvă decât probleme de trafic locale, însă el este foarte important din alt punct de vedere: a fost construit practic într-un an și jumătate”, nota recent Asociația Pro Infrastructură.

„Trăim în țara unde autostrăzile se execută în 7 ani (A10 Sebeș-Turda 1 și 2), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (A3 Chiribiș-Biharia), ori reziliate abuziv (A1 Lugoj-Deva 2 unde fostul ministru Cuc și fostul director CNAIR Ștefan Ioniță sunt direct responsabili pentru despăgubirea de 236 milioane de lei plătită de români). Așadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ, primul constructor după era Bechtel renunțând după ce CNAIR a întârziat nepermis rezolvarea birocrației”, mai notează Asociația Pro Infrastructură.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/video-inca-un-tronson-de-autostrada-este-aproape-gata-si-asteapta-sa-fie-deschis-traficului-20489322

One thought on “Mister cu privire la data deschiderii autostrăzii de la Ungheni la Târgu Mureș

  • 5 decembrie 2021 la 22:55
    Permalink

    Fu..i misteru și ministeru măsii. Da noi nu mai avem dreptul la viață? Normală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.