MITING ÎN CENTRUL MEDIAȘULUI

Foto: mirceahodarnau.ro

Peste 1.500 persoane au participat la mitingul de protest organizat în Piaţa Corneliu Coposu. Medieşenii au ieşit în stradă pentru a protesta pentru ca cele două societăţi din domeniul gazelor naturale să rămână la Mediaş. Mitingul de protest a fost organizat de Primăria Mediaş şi sindicatele din cadrul Romgaz şi Transgaz.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a întâlnit astăzi cu: prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli; vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca; reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz – România (Eugen Luha, Cătălin Muşoi), şi reprezentanţii sindicatelor Transgaz (Horia Dăian) şi Romgaz (Alexandru Dâmbean). Agenda discuţiilor a inclus: procesul de privatizare, strategia de creştere a companiilor prin valorificarea oportunităţilor de dezvoltare la nivel regional; necesitatea adecvării strategiilor de dezvoltare în acord cu realităţile socio-economice; îngrijorarea exprimată privind mutarea sediilor societăţilor S.N. Romgaz S.A. Mediaş şi S.N. Transgaz S.A. Mediaş în Bucureşti.

În urma întâlnirii, au fost făcute următoarele precizări: Sediile celor două companii vor rămâne la Mediaş; În Bucureşti, vor funcţiona activităţile de: strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare;

Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale; Cele două societăţi sunt considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului român;

Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA); În ceea ce priveşte calendarul de privatizare a fost abordată viitoare listare a Romgaz, în toamna acestui an, părţile exprimandu-şi încrederea că procedura de listare a Transgaz, lansată săptămâna trecută, va oferi un semnal pozitiv pentru viitoarele acţiuni de acest tip.