Modernizarea Transalpinei de Apuseni avansează rapid. Se circulă bine pe 32 de kilometri

Drumul este practicabil pe mai bine de 40% din lungime. ”Invit oamenii să vină să vadă cum se lucrează, frumuseţile acestor zone. Este drumul cel mai spectaculos drum din Alba”, a completat Dumitrel. Acesta a anunţat, în premieră, demararea a încă două proiecte care ar urma să completeze modernizarea Transalpinei de Apuseni.

Este vorba despre drumul Sălciua – Ponor, care va face legătura cu DN75, pe Valea Arieşului şi drumul Râmeţ – Valea Mănăstirii, ce va asigura legătura între zona turistică din apropierea Mănăstirii Râmeţ cu centrul comunei aflat la aproape 1000 de metri altitudine.   

  ”Zona va fi deschisă pentru dezvoltare, iar proprietarii de terenuri vor putea să revină acasă. Invităm românii să vadă această zonă foarte frumoasă a judeţului Alba”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean. Drumul va deschide destinaţii turistice importante, până acum inaccesibile şi va avea piste de biciclete, staţii de autobuz şi multe altele.    Lucrările au fost împărţite în două loturi aproximativ egale.

Primul lot este modernizat cu circa 74 de milioane de lei, în timp ce pentru lotul al doilea s-a oferit suma de aproximativ 60 de milioane de lei.      ”Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 de metri pătraţi de piste de biciclete, 21 de staţii de autobuz, 12.610 metri pătraţi de trotuare, 14 poduri noi şi aproximativ 200 de podeţe. De asemenea, lucrarea presupune pete 23 de kilometri de fundaţii adâncite, ziduri de sprijin şi peste 73 de kilometri de şanţuri de beton. Drumul judeţean străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe. Vor fi amenajaţi 6,7 km de piste pentru biciclete, 12.610 mp de trotuare şi 21 de staţii de autobuz. 

Citeste mai mult: adev.ro/qbsuod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.