Municipiul Târnăveni focar de rujeolă

480

Municipiul Târnăveni se găsește printre orașele cu factor de risc ridicat în ceea ce privește numărul mare de cazuri de rujeolă înregistrate în județ, a precizat pentru RTM purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, Gabriela Uifălean:

”Apeluri la populație facem tot timpul. Direcția de Sănătate Publică Mureș a inițiat și campanii de vaccinare suplimentară în comunitățile cu risc. Zonele cu probleme: Tîrgu-Mureș, Târnăveni, Sighișoara… În general, din păcate, avem probleme la vaccinare pentru că acolo apar cele mai multe cazuri. Acolo apar sub formă de focare și cred că concluzia e clară.”
În acest moment, în județul Mureș au fost înregistrate 194 de cazuri confirmate cu laboratorul și confirmate epidemiologic de rujeolă. Motivul este lipsa vaccinării sau nerespectarea calendarului de vaccinare la anumite categorii de persoane, spun specialiștii.

În acest moment există focare de rujeolă în mai multe comunități de romi din județ. Majoritatea cazurilor se înregistrează la copii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă cunoscută la noi sub denumirea de ”pojar”. Aceasta provoacă febră foarte înaltă, până la 40,5 grade Celsius, erupție cutanată, tuse, umflarea amigdalelor și alte simptome specifice infecțiilor respiratorii.