Mureș, în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari de venit minim garantat

ajutor

Numărul familiilor beneficiare de venit minim garantat a crescut cu 5.6% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2014, suma plătită fiind cu aproape 10 milioane de lei mai mare, rezultă dintr-un raport al Ministerului Muncii.

Judeţele cu cele mai multe familii beneficiare de VMG(Venitul Minim Garantat), adică peste 8.000, au fost: Mureş, Olt, Argeş, Iaşi, Dâmboviţa, Bacău, Vaslui, Teleorman, Galaţi, Buzău şi Dolj.

“Suma plătită corespunzătoare contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele din familiile beneficiare de venit minim garantat în trimestrul I 2015 a fost de 9.726.613 lei, cu 756.435 lei (8,4 la sută) mai mare decât în anul anterior”, se arată în raportul întocmit de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

În document se mai arată că 31.495 de familii care au primit VMG au beneficiat şi de plata asigurării obligatorii a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren, inundaţiilor, fiind alocată suma de 2.198.061 lei în primele trei luni ale acestui an.