Mureş, în topul judeţelor cu pensionari de boală

Cei mai mulți pensionari de invaliditate provin din București, unde sunt înregistrate circa 53.000 de persoane, urmat de cei din Bihor, unde sunt circa 27.000 de persoane, și Prahova, cu circa 20.000 de pensionari pe caz de boală. În cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul III, județele cu cele mai multe persoane sunt București, Bihor și Mureș.

Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRCM) evaluează anual mii de pensionari de invaliditate, iar verdictele medicilor institutului conduc la suspendarea plății pensiei în sute de cazuri. Doar în ultimul an și jumătate, aproape 800 de persoane și-au pierdut însă pensia prin simpla neprezentare la expertiză, relevă date Profit.ro.

În prima jumătate a acestui an,  numărul pensionarilor pe caz de boală expertizați a scăzut cu peste 42%, fiind înaintate doar 1.465 de convocări, însă tot au existat 158 de persoane care nu s-au prezentat.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/asigurari/exclusiv-sute-de-pensionari-pe-caz-de-boala-si-au-pierdut-pensia-in-ultimul-an-si-jumatate-prin-neprezentare-la-expertiza-multi-sunt-apti-de-munca-19055327

3 comentarii la „Mureş, în topul judeţelor cu pensionari de boală

 • 15 iulie 2019 la 11:21
  Permalink

  Nu ar fi deloc rau daca cine trebuie s-ar autoseziza si ar starpi acest rau , cunoastem totii persoane care primesc aceasta pensie nemeritata , persoane sanatoase, apte de munca care au chiar afaceri , lucreaza pe-afara etc., si care chiar dau sfaturi actora ce pasi trebuie facuti pentru aceasta impostura.Ce minunat ar fi daca toate marsaviile acestea ar lua sfarsit!!

 • 12 iulie 2019 la 14:45
  Permalink

  numai la noi in oras cati sunt . si asta se vede in prosperitatea anumitor medici .
  ai venit cu un geamantan iar acum au case apartamente masini …

  ar fi bine sa intre fiscul si peste ei

 • 12 iulie 2019 la 10:00
  Permalink

  Și dacă îi verifică pe toți la domiciliu, jumatate din cifrele scrise de voi sunt ok si fizic si psihic… 😉 Dar asta este România.. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.