Nassim Taleb: Nu am scos 2 miliarde de oameni din sărăcie datorită ONG-urilor. Deveniți antreprenori

Tinerii ar trebui să privească deschiderea unei afaceri drept o modalitate de a ”salva lumea”, respectiv de a reduce sărăcia, a afirmat Nassim Taleb, fost manager de fonduri speculative și autor al cărții ”Lebăda Neagră: Impactul foarte puțin probabilului”, într-un interviu pentru Business Insider.

“Millennialii cred că aderarea la un ONG este o modalitate excelentă de a salva lumea. Eu spun că nu. Înființați o companie. Așa îmbunătățiți omenirea. Nu am scos două miliarde de oameni din sărăcie datorită ONG-urilor și a birocraților – i-am scos din sărăcie datorită capitalismului”, a declarat Taleb.

Nassim Nicholas Taleb, autorul al volumelor ”Lebăda Neagră: Impactul foarte puțin probabilului”, ”Antifragil” și ”Când pielea ta e în joc”, s-a arătat dezamăgit de răspunsul autorităților în fața pandemiei COVID-19, a încurajat oamenii să se adapteze la noua realitate economică și a încurajat spiritul antreprenorial.

Taleb este un fost administrator de fonduri speculative și consilierul științific al Universa Investments, un fond ”lebădă neagră” care a înregistrat o rentabilitate de 4,144% în primul trimestru al acestui an.

Mai multe detalii pe cursdeguvernare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.