NE-A PĂRĂSIT UN OM: MAFTEI HURUBEAN

L-am cunoscut în anul 1967, anul venirii mele în Combinat. Era şeful secţiei Bicromat (la capacitatea de producţie de atunci: 6000 t/an). Pe motive de sănătate este scos din mediul toxic şi lucrează în cadrul Serviciului tehnic la reproiectarea instalaţiei de Oxid de Zinc, care nu putea funcţiona în forma proiectată iniţial. În 1969 ia fiinţă Grupul Industrial de Chimie Târnăveni, în care erau incluse şi unităţile din Turda, Ocna Mureş şi Copşa Mică. Ca inginer şef adjunct investiţii pe Grup se ocupă de problematica dezvoltării celor patru platforme chimice. În 1973 se desfiinţează Grupul şi intrăm în Centrala Industrială de Produse Anorganice Râmnicu Vâlcea. Cu ing. Ioan Boitan – dirctor general la Combinat, inginerul Maftei Hurubean promovat la funcţia de director producţie fac un tandem redutabil.
Maftei Hurubean era un tehnolog desăvârşit. După absolvirea Şcolii Tehnice de Chimie din Târnăveni urmează facultatea de Chimie din Timişoara. O instalaţie de complexitate deosebită cum era Bicromatul 2, nu avea secrete pentru Hurubean.
În anul 1986, odată cu plecarea ing.Boitan Ioan la Târgu Mureş, Hurubean Maftei devine director general al Combinatului Chimic Târnăveni. În calitatea pe care o avea a optat pentru o conducere colegială a platformei chimice. Cu cei şase şefi de secţie avea o colaborare corectă pe linie profesională, era foarte exigent pentru că era foarte priceput, dar era şi foarte prietenos. Nu ştiu să fi făcut rău cuiva!
Din motive pe care nu le cunosc, eu fiind plecat din 8 august 1990 la Primărie, Hurubean Maftei renunţă la postul de director general iar apoi, după ceva timp, se pensionează.
Va lucra în continuare la Târnăveni şi Târgu Mureş, pentru a-şi ajuta familia, până când o boală nemiloasă avea să-l răpună în data de 24 decembrie 2012.
Maftei Hurubean a contribuit enorm la rezultatele bune pe care le-a avut fotbalul la Târnăveni. A şi jucat în anii 60 la Chimica, iar apoi a pus serios umărul la promovarea echipei de seniori în divizia B, în 1976 şi la câştigarea campionatului naţional de juniori un an mai târziu. Să ne amintim că timp de peste un deceniu şi jumătate Chimica a jucat în divizia B, aducând bucurii locuitorilor urbei noastre.
Să-i păstram în minte chipul de OM bun.
Dumnezeu să-l odihnească!

25.12.2012 ing.Octavian Popa