NOI DETALII ÎN CAZUL ACCIDENTULUI DIN TĂTÂRLAUA

Poliţiştii continuă cercetările în cazul incidentului produs sâmbătă seara, în localitatea Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, în urma căruia medicul stomatolog Ioan Horşia şi-a pierdut viaţa. Din primele concluzii, acesta a murit din cauza leziunilor suferite după ce a fost prins sub plafonul maşinii Jeep Wrangler care s-a răsturnat. Acesta se afla, alături de alţi doi bărbaţi, la o vânătoare organizată, pentru combaterea mistreţilor la culturile agricole.

Potrivit IPJ Alba, pe 2 august 2014, la ora 22.10, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că pe hotarul comunei Cetate de Baltă s-a răsturnat un autoturism, iar conducătorul auto este prins sub acesta.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită din poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, ai Serviciului Criminalistic, precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, iar mai multe echipaje SMURD au intervenit pentru descarcerarea victimei.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 2 august, H.I.R., de 39 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism de teren, în care se mai aflau două persoane (C.M., de 38 de ani, din Blaj şi M.I.O., de 38 de ani, din comuna Şona), pe un câmp situat în locul denumit ,,Părăul Feisii” de pe raza comunei Cetatea de Baltă, din cauza faptului că a efectuat un viraj brusc la stânga, a pierdut controlul asupra autoturismului, răsturnându-se.

Conducătorul autoturismului a fost prins sub plafonul maşinii, iar, în urma leziunilor suferite, şi-a pierdut viaţa.

Din primele verificări efectuate, a rezultat că cei trei bărbaţi erau la o vânătoare organizată, pentru combaterea mistreţilor la culturile agricole, desfăşurată pe fondul de vânătoare ,,Valea Târnavei”, iar în momentul producerii incidentului urmăreau o turmă de mistreţi.

Cei doi pasageri din autoturism au suferit de asemenea leziuni corporale, fiind transportaţi la spitalul din Blaj, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Sursa: Alba 24