Noi intervenții ale pompierilor, la incendii și muniție neexplodată


În data de 11 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea a unui incendiu de miriște. Solicitarea a fost la ora 10.41, în satul Sânmărtinul de Câmpie. La fața locului s-au deplasat două echipaje cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție din cadrul Secției Sărmașu și Punctului de Lucru Râciu. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Râciu.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o focul deschis în spații deschise, au ars aproximativ 4 hectare de miriște de grâu și 5 mp de lan de orzoaică.

În aceeași zi, 11 august, la ora 12.10, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a intervenit pentru asanarea terenului de muniție rămasă neexplodată, în localitatea Acățari. La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat o bombă aruncător calibru 82 mm. Aceasta a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 15.10, pompierii militari din cadrul Detașamentului Tîrgu Mureș au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui arbore de aproximativ 8-10 metri, care era rupt, în municipiul Tîrgu Mureș, pe strada B-dul Cetății.