Noi locuri parcare dar și spații pentru cercetare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș

În ședința de joi, 20 septembrie 2018, consilierii locali municipali au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- dezvoltarea zonei Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș zona străzii Gheorghe Marinescu – Parcul Eroilor” cu regulamentul local de urbanism aferent, Etapa I.

Astfel, după zece ani de procese, inițiativa primarului dr. Dorin Florea, de a demara un amplu proiect de dezvoltare a zonei, de altfel, extrem de accesată de târgumureșeni, dar și de cetățenii din alte județe, prinde contur. Prin votul de astăzi, potrivit proiectului elaborat de SC ”Proiect” SRL –Tg. Mureș, arhitect urbanist Eugen Glăja, pe o suprafață de cca 3 hectare se propune realizarea unui complex multifuncţional multietajat cu cca 100.000 mp suprafaţă construită desfăşurată care cuprinde următoarele funcţiuni: parcaje multietajate la nivelele inferioare, spații comerciale și de alimentaţie publică la nivelul străzii Gheorghe Marinescu, iar la nivelele superioare spații prestări servicii medicale, spații pentru cercetare şi dezvoltare, spaţii necesare pentru funcționarea și administrarea instituţiilor medicale și universitare, spații de cazare şi locuire, dotări complementare. Această clădire multifuncţională va fi construită peste drum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, pe terenul situat în spatele staţiei de transport public şi, care va comunica la nivel subteran şi suprateran cu clădirea spitalului.

În urma aprobării acestui PUZ, se va continua cu elaborarea studiului de fezabilitate pentru investiţia propusă, studiu care va analiza şi propune soluţii tehnice şi variante de volumetrie pentru clădirea multifuncţională, bugetul aferent şi sursele de finanţare disponibile, împreună cu soluţiile juridice de parteneriat cu coproprietarii imobilelor afectate.
Totodată, Municipiul Tîrgu Mureş prin Direcţia Arhitect Şef a demarat procedurile pentru continuarea PUZ-ului cu etapa a II-a care va studia dezvoltarea zonei spitalului delimitată de strada Gheorghe Marinescu – strada Molter Károly – Cimitirul Municipal Sângeorgiul de Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.