RecentStirea zileiStiri locale

Noi prețuri la gunoi de anul acesta

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mures a comunicat Municipiului Târnăveni Metodologia de calcul a taxei de salubrizare pentru anul 2024, conform căreia valorile rezultate au fost următoarele:

  1. Taxa de salubrizare plătită de utilizatorii Casnici, din mediul Urban: 16,83 lei/persoană și lună, inclusiv TVA;
  2. Taxa de salubrizare plătită de utilizatorii Casnici, din mediul Rural: 11,21 lei/persoană și lună, inclusiv TVA;
  3. Taxa de salubrizare plătită de utilizatorii Non-Casnici, pentru gestionarea deşeurilor reziduale şi a biodeşeurilor: 370,41 lei/me fără TVA, la care se va adăuga TVA conform legislaţiei,
  4. Taxa de salubrizare plătită de utilizatorii Non-Casnici, pentru gestionarea deşeurilor reciclabile: 314,16 lei/mc fără TVA, la care se va adăuga TVA conform legislației.

Totodată, s-a învederat faptul că, la nivelul județului Mureş, proiectul SMIDS prevede defalcarea taxei de salubrizare în două componente, respectiv Componenta locală, colectată de către fiecare U.A.T., care va rămâne la dispoziţia acesteia, utilizându-se pentru plata operatorilor de salubrizare delegați cu activitatea de colectare spearată transport separat şi activitatea de transfer, după caz, respectiv Componenta județeană, care va fi colectată de fiecare U.A.T. și se va transfera către Consiliul Județean Mureş pentru plata operatorilor delegați cu gestiunea activităților de transfer (după caz), tratare şi eliminare a deşeurilor.

Proiectul urmează a fi aprobat și de Consiliul Local Târnăveni în ședința din această săptămână.

Mai multe detalii despre proiect AICI