Noul trend în afaceri – mica fermă de familie specializată pe creșterea naturală

 

ferma-familie

De multe ori, cuvinte precum: gustul de odinioara, ca la mama acasa sau preparat traditional sunt doar simple reclame. Si, degeaba cautam gustul stiut in unele preparate promovate astfel, ca nu il gasim.

Asa s-a intamplant si cu un tanar din Prahova, dupa ce nu a regasit in niciun magazin de la oras gustul preparatelor din carne realizate traditional s-a gandit ca este o idee buna de afacere –  ferma specializata pe cresterea naturala.

Asadar, a pornit pe cont propriu o mica ferma de familie specializata pe cresterea naturala a porcilor si pasarilor de carne – „Ferma lui Jumolea”.

Ciprian Jumolea este la inceputul acestei afaceri dar are vise mari.

Doreste sa ajunga sa proceseze produse din carne sau chiar sa infiinteze o pensiune agroturistica in care sa fie consumate bunatatile obtinute in propria ferma.

„Am petrecut o perioada la Bucuresti, eu cu sotia, si pot sa va spun ca nicaieri nu am reusit sa gasesc gustul slaninei traditionale, asa cum o facea tatal meu.

Dupa ce ne-am mutat la Baicoi, parintii mei nu am mai putut sa se ocupe de cei doi porci pe care ii mai avea, asa ca i-am luat noi si am inceput sa ii crestem asa cum stim mai bine.

In urma fatarilor, am pastrat femelele, asa am reusit sa ajungem astazi sa avem un efectiv de 32 de purcei, exemplare din combinatii cu rasele Marele Alb, Pietran si Duroc, cat si Mangalita”, a declarat Ciprian.

Tanarul fermier mai creste si rate, gaste si curcani. „Avem circa 60 de pasari, in special pentru carne. Luna viitoare am dat comanda si ne vom duce sa luam si un vier de mistret, cat si doua femele.

Ne dorim foarte mult sa ne adresam unui alt tip de public, cel care cauta mancare fara colesterol. Ne-ar placea sa realizam si un salam de mistret, carnati, dar asta cu timpul”, spune entuziast Ciprian.
Sursa: ideideafaceri.ro