NU MAI AVEM PROFESIONIŞTI

Lipsa oamenilor de valoare îşi face tot mai des simţită prezenţa şi la Târnăveni. Ne lovim de aceste lipsuri în toate domeniile, de la chelnerii care uită comanda la medicii superficiali şi nemotivaţi, până la generalizata lehamite de a fi la serviciu a majorităţii.
Problemele au început încă din comunism când cariera nu era o variantă posibilă, pentru că totul se reducea la un loc de muncă obţinut în mod sigur, pilele spunându-şi cuvântul doar pentru a stabili locaţia acestuia. De aici şi dorinţa majorităţii de acum, de a avea parte de un loc de muncă oferit de cineva. Nu prea mai auzim de carieră profesională, liberul întreprinzător etc.
Lipsa profesioniştilor se vede în produsele şi serviciile pe care le primim. Cu mici excepţii acestea sunt făcute de mântuială, conform zicalei româneşti „Las, că merge şi-aşa…”. Fluctuaţia personalului e ucigătoare pentru o firmă. Cei mai buni au plecat şi continuă să plece din ţară sau eventual în marile oraşe, iar cei rămaşi avansează pe posturile vacante, criteriul profesional fiind ultimul care contează în cazul unei avansări. Şcoala din păcate nu pregăteşte pe nimeni din punct de vedere profesional, ci doar îmbuibă elevii şi studenţii cu teorie de multe ori expirată.
Varianta ideală dar nu imposibilă, o reprezintă acei oameni fericiţi la locul de muncă. Cei care se duc la serviciu în primul rând din plăcere şi apoi pentru bani, care însă vin apoi din inerţia lucrului bine făcut, dar cu timpul. Lipsa unui loc de muncă oferit de cineva poate fi compensată cu libera iniţiativă, care în primă fază în lipsa banilor de start a unei afaceri, poate fi compensată cu mai mult efort, inovaţie şi perseverenţă. Avem nevoie de profesionişti în toate domeniile la Târnăveni căci lipsa lor, în special în ierarhiile superioare, ne afectează vieţile tuturor.
Fii tu unul dintre ei!