RecentStiri locale

Nu se mai anunță numărul de infectări noi cu coronavirus înregistrat în fiecare județ

Institutul Național de Sănătate Publică a eliminat din tabloul interactiv pe care îl realizează de mai bine de o săptămână harta cazurilor confirmate de coronavirus în fiecare județ, precum și tabelul cu numărul total de îmbolnăviri pe județe. Au fost păstrate doar informațiile legate de totalul îmbolnăvirilor, persoanele aflate în carantină și a celor în izolare. Prefectura Constanța a confirmat că decizia de a nu mai comunica datele din fiecare județ a fost luată de Grupul de Comunicare Strategică de la Guvern.

Începând de joi seara, accesul publicului la harta cu cazurile confirmate de coronavirus pe județe a fost blocat. Harta nu mai este afișată, precum și tabelul care prezenta defalcat situația îmbolnăvirilor pe fiecare județ.

Au fost păstrate doar numărul total pe țară, precum și informații ce țin de persoanele aflate în carantină și persoanele izolate.


HotNews.ro a contactat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, cei care au realizat tabloul interactiv, pentru a obține o explicație.

„Aceasta a fost o decizie luată la nivel Guvernamental. Aceste informații se regăsesc pe site-ul Ministerului Sănătății în buletinele informative sau pe site-ul Guvernului”, a fost răspunsul primit de la departamentul de comunicare al INSP.

Având în vedere, astfel, că informațiile sunt publice, precum precizează răspunsul INSP, HotNews.ro a cerut mai departe un motiv pentru care aceste informații nu mai sunt prezentate pe hartă, ca până acum. Până la momentul publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

Pe de altă parte, Prefectura Constanța a precizat pentru info-sud-est.ro că decizia de a nu mai publica infectările confirmate pozitive pentru noul coronavirus pe județe a venit de la Grupul de Comunicare Strategică.

Manifest transmis Guvernului de mai multe asociații civice să publice complet datele despre evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus în România

În contextul în care informațiile despre răspândirea epidemiei de Coronavirus în România devin din ce în ce mai puține – Grupul de Comunicare Strategică publică de joi doar o singură informare pe zi, la ora 13, iar INSP nu mai prezintă cazurile totale defalcate pe județ, mai multe asociații civice au transmis un manifest către Guvern prin care cer mai multă transparență.

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *