NU TREMUR LA CUTREMUR! AFLĂ CE TREBUIE SĂ FACI ÎN CAZ DE CUTREMUR

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul ‘Împreună pentru siguranţă’, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Una dintre campaniile desfăşurate se numeşte “Nu tremur la cutremur!”.

Campania națională de informare și pregătire a populației pentru cutremur ”Nu tremur la cutremur” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Diseminarea informațiilor este realizată prin intermediul materialelor printate (flyere, afișe și leaflet-uri) și a celor șapte spoturi animate. Publicul țintă al campaniei va fi informat despre modalitățile de pregătire pentru efectele unui seism major și despre comportamentul adecvat în situația declanșării unui cutremur de magnitudine ridicată. Sunt abordate mai multe situații: în locuință, pe stradă, la serviciu, în centre comerciale și la școală.

Mai multe informatii, aici.