Numeroase delicte silvice în județ

lemn
În urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice,pe raza judeţului Mureş. au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8000 de lei. Delegatul unei societăţi comerciale din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, a expediat 21,689 mc lemn rotund, din specia fag, fără codul unic generat de aplicaţia SUMAL.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat în trafic, a fost depistat pe raza localităţii Gurghiu, un bărbat din comuna Hodac, care transporta cu o autoutilitară, 4 mc cherestea răşinoase, fără documente legale, potrivit unui comunicat al IPJ Mureş.

Pe raza localităţii Lunca Bradului, un conducător auto, transporta 5,22 mc de cherestea rășinoase, care nu corespundea cu cantitatea care era înscrisă pe avizul de însoțire prezentat poliţiştilor.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional iar cantitatea de cherestea rășinoase, în valoare de 3.300 de lei, a fost confiscată și lăsată în custodia Ocolului Silvic Lunca Bradului.

Un alt conducător auto, din judeţul Neamţ, a transportat pe raza localităţii Reghin, 0,90 mc de cherestea rășinoase, fără a avea asupra sa documente legale de proveniență și transport.

Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională iar lemnul transportat, în valoare de 500 de lei, a fost confiscată și lăsată în custodia Ocolului Silvic Reghin.