De interes

Nutriția pacientului cu artrită reumatoidă partea a II-a

Alte aspecte de luat în calcul pentru pacientul cu artrită reumatoidă

  Aportul de sare (clorura de sodiu) de peste 4 g pe zi poate promova inflamația din cauza modificărilor sistemului imunitar. Un aport ridicat de sare poate crește, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială pentru unele persoane. Pentru mai multe informații despre reducerea consumului de sare, consultați fișa noastră informativă despre sare .

Calciu. Este important ca fiecare organism să primească suficient calciu în dieta lor pentru a se asigura că oasele lor rămân puternice și sănătoase. Aceasta este o considerație și mai mare atunci când aveți RA și utilizați glucocorticoizi ca parte a tratamentului. Vă poate pune la un risc mai mare de a dezvolta osteoporoză , precum și de creștere în greutate. Sursele bune de calciu includ laptele cu conținut scăzut de grăsimi, iaurtul și brânza, legumele cu frunze verzi, băuturile din soia cu adaos de calciu, migdalele și peștele în care mănânci oasele, cum ar fi sardinele și sardinele.

Alimentele bogate în fier. Anemia este o deficiență a celulelor roșii din sânge pentru a transporta oxigenul în corp. Anemia poate fi cauzată de inflamație cronică, medicamente și absorbția afectată a fierului. Prin urmare, aportul alimentar adecvat de fier este important pentru a ajuta la prevenirea oboselii. Oboseala este un simptom foarte frecvent al RA și poate fi agravată de anemie. Pentru a încerca să remediați acest lucru, nu evitați complet carnea roșie slabă, chiar dacă urmați dieta mediteraneană. Fierul este absorbit mai ușor de organism dacă îl aveți în același timp cu vitamina C, așa că luați o porție de fructe sau un pahar mic de suc de fructe la mese. Dacă urmați o dietă pe bază de plante, fișa noastră informativă Fier explică de unde puteți obține fier  .

Bacteriile intestinale și RA.  Este stabilit că microbiomul intestinal joacă un rol în reglarea sistemului imunitar. Cercetările emergente sugerează că modificările bacteriilor intestinale pot fi asociate cu un risc crescut de RA. S-a observat că persoanele cu RA au bacterii intestinale în disbioză.

Vitamina D. Poate exista o asociere între nivelurile scăzute de vitamina D și RA. Cei din grupurile de risc ar trebui să ia în considerare un supliment care conține 2000 UI vitamina D pe tot parcursul anului.

Cea mai importantă relație dintre dietă și artrită este greutatea. Excesul de greutate poate face unele medicamente de specialitate ineficiente. Poate crește activitatea bolii și poate întârzia remisiunea. Dacă purtați mai multă greutate decât ar trebui, încercați să pierdeți excesul de greutate combinând alimentația sănătoasă cu exerciții fizice regulate.

 Articolul are doar scop informativ și nu este destinat a fi utilizat ca diagnostic medical. Informațiile din acest articol  nu sunt menite să trateze, diagnosticheze sau sa vindece afecțiuni sau boli. Este destinat numai în scopuri generale de sănătate și bunăstare.

 Dacă aveți întrebări, doriti să vă programați la o consultație vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@carminastroia.ro, telefonic 0749227579 sau prin formularul de contact disponibil pe site.

  Dacă ești hotărât/ă să obțineți ajutor cu privire la sănătatea ta, contactați-ne astăzi pentru a programa o evaluare nutritionala.