O altă metodă de fraudă în Mureș

masina
După metoda ”Accidentul”, acum o altă metodă de fraudare face victime în rândul românilor.

Concret, după ce un potenţial cumpărător vede un anunţ pe un site de vânzări de maşini second hand, încearcă să-l sune pe vânzător, însă acesta susţine că se află într-o zonă fără semnal şi, ca atare, preferă discuţiile online. Ca să se asigure că respectivul client este interesat de maşină în mod real, îi spune să depună un avans la o firmă de transfer bancar, lucru pe care susţine că-l va face şi el. La final, banii clientului ajung la falsul vânzător, fără alte explicații ulterioare.

Şeful Comisiariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Sorin Suşanu, a făcut public cazul unui braşovean care a şi depus reclamaţie în urma unei situaţii de acest fel. Victima fraudei, un braşovean de 40 de ani, a găsit anunţul pe un site de vînzări online şi a vrut să cumpere un Renault Kangoo, oferit la vânzare cu 1.250 de euro. A vrut să sune la vînzător, însă nu a reuşit, şi i s-a explicat că singura variantă de comunicare este internetul, pe motiv că persoana care a scos la vânzare maşina se află într-o zonă în care semnalul de telefonie este prea slab. „În urma mai multor discuţii pe mail, femeia cu care am vorbit a spus că este la Balaton, în Ungaria. Pentru a dovedi că sînt interesat de maşină, mi-a cerut să depun o sumă de bani, pe numele meu, într-un cont din Mureş, unde se afla maşina. Şi ea a făcut la fel. Am pus 1.200 de euro, şi apoi am trimis o copie după documentul de transfer bancar, după ce mi s-a spus că, în mod normal, numai eu pot ridica acei bani“, a povestit braşoveanul păgubit.

După mai multe zile de la depunerea banilor, perioadă în care nu a mai auzit nimic de la vânzător, braşoveanul şi-a dat seama că a fost păcălit.

Sursa: Agerpres