O fetiţă de nouă ani a murit după ce a fost lovită de un autoturism, la Bazna

O fetiţă de nouă ani a murit, joi seară, după ce a fost lovită de un autoturism, în localitatea Bazna din judeţul Sibiu. A fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD, dar copila a intrat în stop cardio-respirator şi manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, accidentul a avut loc pe strada Boianului din localitatea Bazna, unde o fetiţă în vârstă de 9 ani, localnică, a fost lovită de un autoturism condus de către un medieşean în vârstă de 56 de ani.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean a trimis de la Mediaş un echipaj de tip B, care i-a acordat asistenţă medicală de urgenţă fetiţei, care se afla în stare comatoasă.

Potrivit reprezentanţilor SAJ Sibiu, fetiţa a fost transportată la CPU Mediaş şi în acelaşi timp a fost solicitat elicopterul de la Târgu Mureş. Pe timpul transportului, fetita a intrat în stop cardiorespirator şi au fost începute manevrele de resuscitare. Ulterior, medicul de pe elicopter a declarat decesul victimei.

Poliţiştii rutieri fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei şi circumstanţelor în care s-a petrecut acest accident.

news.ro

Sfaturi de la Poliția Rutieră

Dacă ție nu-ți pasă de viața ta, nu te aștepta să-i pese altcuiva.

Asigură-te înainte:

NU calci pe trecerea de pietoni înainte să te asiguri că fiarele pe 4 roți sunt pregătite să te lase, au redus viteza și s-au oprit!

NU calci pe trecere vorbind la telefon!

NU treci în fugă pe trecere! E trecere, nu fugătoare!

NU calci pe trecere schimbând brusc direcția de mers (mulți pietoni merg pe trotuar, paralel cu partea carosabilă, apoi intră direct pe trecere, fără a avertiza șoferul aflat pe prima bandă de intenția sa)

NICIODATĂ SĂ NU FACI AȘA CEVA! Sunt șoferi, nu magicieni!

NU treci pe bicicletă, skateboard etc… Te dai jos!

NU treci pe trecere cu căștile în urechi!

NU treci dacă situația nu permite: mașina este aproape, în mișcare, iar pe jos este polei; mașina este aproape, în viteză (îți cântărești șansele de reușită, în fond este vorba doar despre viața ta, nu despre dreptate).

ORICE AR FI, ABSOLUT ORICE AR FI, dacă se întâmplă ceva, păstrează-ți calmul și nu fugi pe trecere! Este greu să eviți un pieton în fugă, dezorientat, care nu știe în ce direcție să se îndrepte!”

Oferiţi copiilor un exemplu corect de comportament, va rămâne cu această lecţie pentru mult timp. Traversaţi regulamentar, purtaţi centura de siguranţă! Nu pentru că altfel veţi fi amendaţi, ci pentru că centura de siguranţă este ca un braţ care te ţine şi te protejează!