O firmă din Ceuașu de Câmpie va colecta selectiv gunoiul din Târnăveni

Directorul executiv al ADI Ecolect Mureș, Toth Andrea, a declarat pentru Punctul și Radio Son că a semnat, marți, încă 2 contracte, pentru colectarea selectivă a deșeurilor din zonele Bălăușeri și Târnăveni, în cadrul sistemului de management integrat al deșeurilor din Mureș.

Potrivit lui Toth, pentru zona Bălăușeri a fost un singur ofertant pentru operarea sistemului, licitația fiind câștigată de Asocierea SC Sylevy Salubriserv Ceuașu de Câmpie și Brai Cata.

La Târnăveni, unde au fost 2 ofertanți, după desemnarea câștigătorului, a existat o contestație la CNSC, însă nu s-a depus cauțiunea, astfel că aceasta a fost respinsă, soluția nefiind atacată în instanță în termenul prevăzut de lege. Ca atare, pentru zona Târnăveni, operator a fost desemnat  SC Bissdog SRL Ceuașu de Câmpie, a precizat directorul executiv al ADI Ecolect Mureș.

“La Bălăușeri, s-a câștigat la valoarea de 219,51 lei pe tona de deșeu, fără TVA, transport, colectare, și la 39,57 de lei pe tona de deșeu, fără TVA, operare stație. La Târnăveni, la 191,79 lei pe tona de deșeu, fără TVA, transport, colectare, respectiv 68 de lei pe tona de deșeu, fără TVA, operare stație. Sunt valori diferite, câștigătorii licitațiilor trebuie să investească în stații și să-și amortizeze investiția. Contractele sunt pe 5 și respectiv 8 ani. De mâine, urmează perioada de mobilizare de 60 de zile. Nu sunt probleme”, a arătat Toth.

Potrivit acesteia, pe ultima zonă rămasă, Târgu Mureș, sunt depuse 3 oferte, care se află încă în evaluare.

Sylevy a mai câștigat, până acum, operarea și pentru zonele Sânpaul, Reghin și Râciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.