RecentStiri locale

O firmă din Târgu Mureș pregătește echipamente pentru asistenţă de ventilare noninvazivă

GAZE INDUSTRIALE MURES SRL, o companie târgumureșeană specializată în comercializarea și îmbutelierea gazelor industriale ne anunță că sunt gata să dea drumul la testarea și omologarea unui echipament medical extrem de căutat în acest moment.

“Ca orice idee de acest gen, totul a pornit de la o stare de fapt și de la o întrebare copilărească. Noi avem oxigen de nu avem ce face cu el și oamenii mor din lipsa lui. Cât de greu ar fi să facem un astfel de echipament? Și așa a început tot…” ne spune administratorul firmei.

Dispozitivul pe care îl dezvoltăm împreună cu TRY INNOVATION SRL, de asemenea o companie târgumureșeană, este un dispozitiv pneumatic comandat de un controller logic programabil, dispunând și de un touch-panel color care asigură interfața cu utilizatorul.

Este conceput să furnizeze asistenţă de ventilare noninvazivă pentru tratamentul pacienţilor adulţi care suferă de insuficienţă respiratorie. Este prevăzut să funcționeze atât în modul CPAP (Presiunea este menținută constantă pe toată durata ciclului respirator), VSP (Ventilația spontană cu suport de presiune – este un mod strict asistat, în care efortul respirator al pacientului este trigger pentru inspir si expir) și modul BiPAP (din punct de vedere conceptual este o combinație între cele 2 moduri anterioare).

Prototipul este functional si va intra in curand in faza de testare, iar în paralel încercăm să implementăm recomandările venite din partea specialiștilor din domeniul medical cărora le-a fost prezentat dispozitivul.
Deși beneficiază de mijloace de feed-back care îi pot asigura funcționarea neasistată, îmbunătățirile recomandate l-ar transforma într-un dispozitiv mult mai versatil.

Componentele au fost alese dintre cele generice pentru a fi ușor de procurat din stocuri existente, dar fără a face rabat de la calitate.

În acest moment există interes pentru lansarea în fabricație a echipamentului atât din partea unei multinaționale, dar și din partea statului român, urmând să alegem varianta cea mai eficientă și mai rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *