De interes

O mașină lovită de tren la Sâncel

O maşină condusă de o femeie a fost lovită luni de un tren automotor la trecerea de nivel de pe raza localităţii Sâncel, fără a fi înregistrate victime.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, un tren care circula pe relaţia Blaj – Târnăveni a surprins şi accidentat un autoturism al cărui conducătoare nu a respectat semnificaţia semnalizării rutiere şi s-a angajat în traversarea căii ferate, la trecerea la nivel de pe raza localităţii Sâncel.

În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime.

“Atât conducătoarea auto, cât şi mecanicul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat IPJ Alba.

Trecerea respectivă face legătura între două sate, Sâncel şi Iclod. Ea nu este semnalizată.

Linia de cale ferată dintre Blaj (judeţul Alba) şi Târnăveni (judeţul Mureş) a fost privatizată în 2005. Pe ruta respectivă circulă, în prezent, automotoare formate din câte două vagoane, majoritatea folosite în Franţa în urmă cu peste o jumătate de secol.

În ultimii ani au avut loc mai multe accidente asemănătoare între Blaj şi Târnăveni, fără victime, deoarece viteza acestor trenuri automotoare este una redusă. AGERPRES

Foto arhiva