RecentStiri locale

O nouă abordare pentru reabilitarea Școlii gimnaziale Traian

Consiliul local Târnăveni va discuta în ședința de joi actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Reabilitare, modernizare și extindere Școala gimnazială Traian. Proiectul are drept scop completarea documentației depuse la Compania Națională de Investiții în vederea obținerii de finanțări nerambursabile. Valoarea totală estimată fără TVA a cheltuielilor de proiectare, prefezabilitate și fezabilitate se ridică la 8300 de lei.

Inițiativa reprezintă o altă abordare a administrației locale pentru reabilitarea Școlii gimnaziale Traian, după ce proiectele de reabilitare și modernizare cu fonduri europene ale Liceului Tehnologic și Şcolii gimnaziale Traian au fost trecute pe lista de rezervă a Agenţiei de Dezvoltare Centru din Alba Iulia anul acesta. Valoarea totală a investiției inițiale, depășea suma de 6 milioane de euro pentru ambele instituții de învățământ. Cofinanțarea din partea administrației locale ar fi fost în valoare de peste 1.000.000 de lei pentru cele două școli.

Proiectele au fost incluse în lista de rezervă datorită atingerii alocării financiare aferente, fiecărei regiuni de dezvoltare, aşa cum a fost ea stabilită. Mai pe româneşte, proiectele altor localităţi au avut câştig de cauză. Costul ridicat al lucrărilor se datorează faptului că cele două școli sunt și monumente istorice iar arhitectura clădirilor trebuie conservată.

După nereușita cu fonduri europene se încearcă acum obținerea de finanțare nerabursabilă de la Compania Națională de Investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *