O nouă acţiune Blocada, desfășurată în județ


În perioada 25 iulie – 31 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel judeţean se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La nivel judeţean, în perioada 13-19 august, au participat 409 poliţişti, care au constatat 44 de infracţiuni, dintre care 19 de natură judiciară, 11 la regimul circulaţiei rutiere şi 14 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 17 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 1322 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 295.408 de lei, dintre care 169 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică și 3 pentru încălcarea legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1102 contravenţii dintre care 4 pentru consum de alcool, 769 pentru viteză neregulamentară şi 5 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 6.388 de lei , au reţinut 55 de permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool şi 33 pentru viteză și au retras 18 de certificate de înmatriculare.