O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români

O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Am alocat o sumă de 25 de milioane de euro pentru investiţii în culturi proteice ca să vedem cum o acceptă fermierii. Există o strategie a UE pentru a creşte independenţa proteică a Europei, deoarece foarte multă proteină este adusă din SUA şi America de Sud.

Noi, pe de o parte, cultivăm doar soia nemodificată genetic, în schimb importăm la greu şroturi de soia, modificate genetic. Dacă tot există strategia aceasta, haideţi să vedem cum ar merge şi la noi. Poate unii fermieri vor vrea să cultive soia, să o şi proceseze dacă dăm bani europeni, pentru că dăm foarte mulţi bani pe importurile de şroturi de soia, a declarat ministrul agriculturii, pentru Agerpres.

Pe lângă schemele obișnuite de plată pe suprafață, SAPS, plata redistributivă, plata pe înverzire, fermierii care cultivă soia beneficiază și de sprijinul cuplat vegetal. Potrivit informațiilor furnizate pentru AGROINFO de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cuantumul pe hectar pentru sprijin cuplat soia, valabil pentru anul 2019, a fost de 212,88 euro/ha = 1.011,0948 lei/ha.

Pentru anul 2020, APIA nu a stabilit deocamdată cuantumul pe hectar pentru sprijin cuplat vegetal. Până la sfârșitul lui martie 2021, fermierii care au solicitat această formă de sprijin trebuie să depună anumite acte justificative. VEZI DETALII AICI! SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.