Oficial guvernamental recunoaște: Multe decese sunt raportate din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan dă de înțeles că bilanțul oficial din România al deceselor Covid-19 nu reflectă cu acuratețe realitatea, întrucât multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

Guvernul anunță periodic decese pe care le pune în contextul epidemiei de coronavirus, dar la care menționează și o serie de “comorbități”, respectiv boli de care persoanele decedate, majoritar în vârstă înaintată, sufereau deja. Profit.ro a semnalat că există suspiciuni ridicate că așa-numitele “comorbidități” reprezintă de fapt cauza principală a morții celor care au contractat și infecții cu noul coronavirus, prezentând și un document șocant din Austria.

„Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal… Fenomenul morții este un fenomen complex din punct de vedere medical. E o întreagă știință care se ocupă de chestia asta, se numește tanatologie. În momentul trecerii în neființă sau, mă rog, la instalarea suferinței terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații – se infectează, își pierde imunitatea și până la urmă, într-o epidemie de covid, ia și covid. Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 și ceva de ani, și așa mai departe. Incidența acestor pacienți este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut – dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu Covid”, a declarat dr. Horațiu Moldovan, luni seara, la Antena 3.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/oficial-guvernamental-recunoaste-multe-decese-sunt-raportate-din-cauza-covid-la-pacienti-care-mor-din-alta-cauza-19352638

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.