(P) Începutul erei măștii în educație, 14 septembrie 2020

„Educația face un om ușor de îndrumat, dar greu de mânat; ușor de guvernat, dar imposibil de înrobit.” Ne întrebăm ce se urmărește?! Educarea, șlefuirea, identificarea valorilor umane sau urmarea oarbă, distrugerea, reprimarea potențialul uman?!

Începutul anului școlar însemna bucurie, emoție și gânduri pozitive. Astăzi se dovedește reținere, teamă și gânduri negative. Cum ne întâmpină acest început de an școlar?! Ne întâmpină cu mâinile încrucișate, cu gura astupată, cu interziceri, cu restricții, cu ideea că „atât se poate”. Măsurile sunt pentru protejarea noastră! Oare?!

Acest început de an școlar este un examen ratat.. și nu doar pandemia a dus la picarea lui. Pe plan restrâns, necunoașterea priorităților, incapacitatea de a aduce, din timp, educația la standarde europene, dezoganizarea vor atrage după sine picarea întregului an școlar, nu doar a a examenului ințial. Sunt unități școlare care suferă la propriu, se zbat să țină capul ridicat din mocirla în care au fost înglodate prin dezinteres și incompetență.

Însă mereu se găsesc scuze ieftine.. iar masca a devenit simbolul interzicerii exprimării cuvântului… din păcate.

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Mureș, CMF 21200010.

One thought on “(P) Începutul erei măștii în educație, 14 septembrie 2020

  • 14 septembrie 2020 la 12:23
    Permalink

    Se pare ca devine tot mai vizibil faptul ca se vrea sa ni sa inchida gurile si mintile… Din pacate ne distantam unii de altii cu adevarat si,probabil in scurt timp, vom trai ca-n jungla…. Ma intreb de multe ori daca nu cumva este un vis urat din care ne vom trezi si va fi ca inainte… Dar ar trebui sa ne trezim la realitate si sa realizam ce se intampla cu adevarat… Eu unul m-am saturat de povestea asta cu Covid-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.