Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet

Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele pandemiei au avut impact direct la nivelul business-urilor din retail, care au trebuit să-și adapteze strategiile, investițiile și așteptările la contextul actual. 20% dintre retaileri au afirmat ca au început să vândă şi online anul trecut, în timp ce 46% au confirmat faptul că au vândut mai mult pe internet în 2020 față de 2019.

Potrivit studiului “Piața de ecommerce din perspectiva comercianților” realizat de VTEX și iSense pe un eșantion de 219 companii din zona de comerț, din care 163 active digital, 46% dintre ele au raportat o creștere a vânzărilor în online, 24% dintre companii și-au reorientat business-ul către ecommerce, în timp ce 5% dintre respondenți și-au mutat exclusiv vânzările în online.

În condițiile în care incidența celor care fac cumpărături online lunar, în rândul persoanelor din mediul urban cu acces la internet, a crescut de la 56% în 2019, la 61% în 2020, investițiile în marketing și promovare au fost strategia de business abordată de 50% dintre retailerii chestionați. Pe de altă parte, 36% dintre ei au ales să dezvolte soluții și produse noi, adaptate la noul context de piață.

Programele de loializare a clienților s-au numărat printre soluțiile respondenților la dinamica nouă a pieței, 23% dintre companii investind în programe de loializare.

Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.