RecentStirea zileiStiri locale

Parada Baloanelor cu Aer Cald săptămâna viitoare într-o nouă locație

Între 22 și 24 septembrie va avea loc cea de-a 17-a ediția a celei mai vechi parade cu baloane cu aer cald din Transilvania, Parada Baloanelor, care te așteaptă într-o locație nouă, cu programe mai variate ca niciodată și cu momente de neuitat.

La eveniment vor fi prezente cincisprezece baloane cu aer cald, care vin atât din străinătate, cât și din țară. Ele se vor alinia de data aceasta în apropierea localității Mătrici, accesibilă ușor de pe drumul principal. Localitatea se află pe partea dreaptă a râului Mureș, la 28 de kilometri nord-est de Târgu Mureș și la 5 kilometri distanță de Dămieni.

Evenimentul oferă o oportunitate excelentă de relaxare pe parcursul întregii zile pentru toată familia. Desigur că baloanele cu aer cald sunt spectaculoase în sine, iar farmecul zborului nu poate fi comparat cu nimic altceva.

Pentru a permite cât mai multor oameni să se bucure de această experiență, organizatorii vor oferi două opțiuni de zbor în acest an:

  • Zbor Liber – este necesară înregistrarea prealabilă (zborul durează între 20 și 60 de minute),
  • Zbor ancorat – înscrierile pentru acesta se pot face doar la fața locului (zborul durează între 5 și 15 minute).

Având în vedere că balonismul este extrem de dependent de vreme – condițiile ideale pentru decolare sunt de obicei dimineața devreme sau după-masă târziu – organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program și atrag atenția asupra faptului că numărul biletelor disponibile sunt limitate.

Zborul ancorat va avea loc în fiecare zi după ora 17:00, în cazul în care condițiile de vânt sunt potrivite. Baloanele cu aer cald pot atinge înălțimi de până la 40 de metri și oferă o vedere uimitoare asupra împrejurimilor localității. Pentru ambele tipuri de zbor, este important să citiți regulamentul Paradei, în care organizatorii detaliază toate aspectele.

Nu doar pentru zbor merită să veniți în Mătrici, deoarece evenimentul vine cu programe pentru întreaga familie: va fi un târg cu produse locale și artizanale, spectacole de teatru de papuși, demonstrații de dans, pictură pe față, parc de joacă, tombolă, concerte zilnice, atât pentru copii, căt și pentru adulți, și multe alte surprize.

Sâmbătă Mister Nicu se va ocupa de distracția copiilor cu spectacolul Călătoria lui Oscar în jurul lumii, iar duminică adulții se pot petrece la concertul Parno Graszt (Ungaria). Muzica lor plină de viață produce momente de veselie, iar energia lor îi aduce mereu aproape de public!

Accesul la eveniment este condiționat de achiziționarea unui bilet, care poate fi cumpărat la intrare, la prețul de 20 RON.

Urmăriți pagina de Facebook a evenimentului pentru a nu rata anunțurile noi.