Parc fotovoltaic pe batalul ecologizat al Azomureș

La Târgu Mureș se efectuează recepția proiectului de reabilitare a sitului poluat istoric iaz batal Azomureș, care a debutat în 2012 și în care s-au investit peste 60 de milioane de lei. Prin soluția de ecologizare implementată la fostul iaz batal de la Azomureș, un teren de 30 de hectare va fi redat orașului și va putea aduce venituri la bugetul Primăriei, în urma amenajării unui parc fotovoltaic, care să producă energie verde. Banii rezultați vor fi investiți în alte obiective de interes major.

Edilul din Târgu Mureș a afirmat că dorește ca orașul să fie printre primele din România unde poluarea tinde spre zero și unde aerul curat este standard de viață.

2 comentarii la „Parc fotovoltaic pe batalul ecologizat al Azomureș

  • 12 decembrie 2020 la 19:55
    Permalink

    Daca pana acum nu s-a facut NIMIc, nici de acum incolo nu se face, inafara de lauda cu banii atrasi pentru renovarea unor licee, scoli,samd . Cu banii primiti, adica 4-5 mil euro se face de la zero acel liceu. Integral de la zero, doar daca toti banii intra acolo. Si pana ajung toti banii mai dureaza, aceste stiri sunt pentru cei “de servici” care lauda intr-una pe facebbok.

  • 12 decembrie 2020 la 13:34
    Permalink

    Si in municipiul nostru drag era cat pe ce sa avem un asemenea parc fotovoltaic, dar…. Oare cat va mai dura pana se vor misca lucrurile si in Tarnaveni ? Cat va mai dura pana sa ne bage cineva in seama ? Putem astepta mult si bine…………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.