Părintele Ioan de la Recea comemorat în Protopopiatul Târnăveni

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea părintelui Ioan Iovan, protopopiatul Târnăveni, în parteneriat cu Școala gimnazială „Avram Iancu” din Târnăveni, a organizat o serie de evenimente sub titlul generic „Pe urmele părintelui Ioan Iovan, credincios slujitor al lui Hristos”.

În data de 10 mai a.c., în Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni, părintele protopop Sergiu Dumitru a prezentat viața marelui duhovnic de la Mănăstirea Recea, celor peste 80 de elevi ai Gimnaziului „Avram Iancu”. Ceea ce i-a impresionat pe tineri cel mai mult a fost dragostea arzătoare a părintelui Ioan, cea care i-a dat putere să supraviețuiască celor nouă ani de detenție în temnițele comuniste. După eliberare, împreună cu viitoarea stareță a Mănăstirii Recea, maica Cristina, ridică din temelii această mănăstire.

Cu bogate informații despre viața părintelui Ioan, elevii, însoțiți de părintele protopop Sergiu Dumitru, părintele Ionel Pintilie și doamna profesoară Gențiana Pintilie, au efectuat, în data de 3 iunie 2022, un pelerinaj la Mănăstirea Recea. Tinerii au fost primiți cu dragoste de către măicuțe, maica stareță rostindu-le un frumos cuvânt de învățătură. Apoi elevii au poposit la mormântul părintelui Ioan, urmând vizitarea complexului monahal. În interiorul Bisericii le-a atras atenția unicitatea picturii în mozaic. Ziua s-a continuat în mod plăcut și relaxant, cu vizionarea unui film.

Sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei