PATRIOTISMUL CARE RIDICĂ TINERII ÎN PICIOARE ÎN 2014

Dacă până în 1989 a fi patriot era similar cu elogiile aduse Partidului Comunist iar în anii 90 acest sentiment a fost dat la o parte pentru ne debarasa de tot ceea ce însemna societatea închisă în care s-a trăit anterior, iată că în 2014 patriotismul nu s-a pierdut, ci se reinventează la Târnăveni. Şi cea mai bună dovadă o reprezintă chiar zecile de tineri care la auzul piesei “Treceţi batalioane române Carpaţii…” se ridică în picioare şi cântă în cor alături de solişti.

S-a întâmplat sâmbătă seara la Art Club în Târnăveni, unde cu ocazia Zilei Naţionale s-a cântat doar româneşte. Melodia “Treceţi batalioane…”, adaptată pe ritmuri rock de Cătălin Pop şi Silviu Bunea a fost continuată cu alte piese la fel de patriotice care au inclus şi imnul naţional, bucurându-se de un mare succes.

Cu toate că a fost vorba de o sâmbătă seara petrecută într-un bar, momentele de patriotism adevărat, exprimate liber şi neîngrădit, atât de români cât şi de maghiari prin intermediul unui cântec istoric românesc, au demonstrat că în ciuda nemulţumirilor şi neîmplinirilor pe care le oferă România actuală, iubirea de ţară există în sufletul fiecăruia şi răzbate atunci când trebuie, simplu şi natural.

Filmarea a fost realizată de un alt patriot local, Teglas Csaba.