Patru tineri din Blaj au spart noaptea o biserică au furat cuțitul de prescură și cutia milei

Polițiștii din Blaj au reținut 4 tineri care sunt cercetați pentru furt. Pe timp de noapte, aceștia ar fi pătruns, prin efracție, într-o biserică din municipiu și ar fi furat cutia milei și alte bunuri pe care le-au găsit în lăcașul de cult. Tinerii au fost și amendați contravențional, pentru încălcarea restricțiilor de circulație, în condițiile stării de urgență.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 aprilie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au identificat pe 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, toți din Blaj, ca și persoane bănuite de săvârșirea unui furt, sesizat poliției în dimineața zilei de 26 aprilie 2020, de către reprezentantul unui lăcaș de cult din Blaj.

Se pare că, în noaptea de 25/26 aprilie 2020, cei 4 tineri ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei bisericii și ar fi sustras cutia milei, un cuțit și alte mici obiecte bisericești dar și geamul din termopan pe care l-au demontat pentru a pătrunde în interior.

În cursul zilei de azi, 28 aprilie 2020, cei 4 reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată, polițiștii i-au sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, privind restricțiile de circulație a persoanelor, în condițiile stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.