Pe cine să mai chemi dacă ai ceva de reparat în casă?

De ani buni încoace România se confruntă cu un deficit de muncitori calificați. Mai concret, trei sferturi dintre  angajatorii din România au dificultăți cu ocuparea posturilor vacante, deoarece nu se găsesc oameni bine pregătiți în domeniu. Din ce în ce mai greu de ocupat sunt posturile de meseriași calificați și muncitori, urmate de ingineri și operatori producție. Cauza principală a acestei crize este tendința tinerilor de a emigra, fiind atrași de câștigurile mai mari.

Și în Târnăveni este tot mai greu să găsești o persoană calificată care să rezolve probleme apărute într-o gospodărie. Instalatorii, electricienii, zugravii care să știe bine meserie și să-și facă munca în mod responsabil fie au plecat în străinătate, fie au ieșit la pensie. Puținii care au rămas aici onorează cererile după o perioadă destul de lungă de așteptare sau  preiau mai multe comenzi decât pot onora, aceasta ducând la prelungirea termenelor de execuție sau la lucrări efectuate în grabă și de o calitate nu tocmai bună / la lucrări făcute de mântuială. Şi totuşi au de lucru deoarece cererea este prea mare.

Dacă tinerii ar fi sprijiniți şi încurajați să urmeze fome de pregătire profesională tocmai pentru meseriile pentru care acum nu sunt suficienți angajați situaţia ar avea şanse de îmbunătăţire. Din păcate aceste probleme continuă să se agraveze la Târnăveni cu o viteză mult mai mare decât în alte oraşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.