Pe traseul Târnăveni-Tîrgu Mureş există asfalt de calitate, însă are o altă destinaţie

Între Târnăveni şi Târgu Mureş există asfalt de calitate, însă nu pe drumul judeţean care face legătura între cele două oraşe ci în cadrul „Parcului auto pentru sporturi cu motor”, proiect ce vizează realizarea unui complex de agrement şi sport pentru iubitorii sporturilor cu motor. Importanţa acestui proiect realizat de Consiliul Judeţean Mureş nu poate fi negată, însă aceeaşi instituţie care trebuie să reabiliteze şi drumul dintre Târnăveni şi Târgu Mureş a acordat prioritate respectivului proiect, care a fost demarat cu mulţi ani în urmă dar a cărui finalizare nu s-a reuşit până în prezent. Între timp carosabilul de pe traseul Târnăveni-Târgu Mureş se află în aceeaşi stare critică, fiind peticit anual, de la revoluţie încoace.

În anul 2016 Consiliul Judeţean Mureş a încheiat un nou contract pentru realizarea investiţiei după ce contractul iniţial de execuţie a lucrărilor parcului, încheiat în anul 2011 cu SC Cooperativa Edile Appennino SCRL, a fost reziliat începând cu data de 24 iunie 2014. În luna februarie 2016 a avut loc executarea silită a fostului antreprenor, care nu a predat în mod voluntar amplasamentul lucrărilor. Anul trecut în data de 14 iunie Consiliul Judeţean a semnat un acord contractual pentru „Reactualizarea Proiectului tehnic nr.190.1/2009 şi finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului Parc auto pentru sporturi cu motor” cu Asocierea S.C. Contranscom Construcţii Benţa S.R.L. – S.C. Beta Cops S.R.L. Valoarea contractului este de 20.998.354,34 lei fără TVA. În perioada scursă de la semnarea contractului s-au realizat expertize tehnice, s-a reactualizat proiectul tehnic şi au fost obţinute autorizaţiile şi avizele necesare pentru începerea lucrărilor.

Pentru refacerea carosabilului de la Târnăveni până la Ungheni Consiliul Judeţean intenţionează accesarea de fonduri europene, ceea ce înseamnă că va mai dura destul de mult timp până când vom putea circula pe un drum de calitate, în condiţiile în care proiectul va putea fi accesat. În schimb la parcul amplasat pe teritoriul localităţilor Ungheni şi Sânpaul lucrările sunt finalizate în proporţie de 90 %. Investiţia presupune construcţia unui circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 km, precum şi lucrări aferente: drum de acces (DJ 151B – Parc auto), lucrări de protecţie şi siguranţă, boxe, tribună, parcări etc. Durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni.

Cu toate că funcţionarea unui astfel de parc va aduce beneficii şi celor din zona Târnăveni, fără o şosea corespunzătoare de legătură, Târnăveniul va rămâne în continuare izolat de restul judeţului pentru că decidenţii de la “judeţ” au alte priorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.