Penitenciarul din Târgu Mureș se extinde la standarde europene

Joi, 10 septembrie 2020, Penitenciarul Târgu Mureş a semnat cu S.C. ATLAS CONSULTING & PROIECT SRL contractul în valoare de 227.357,24 lei (TVA inclus) privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Complex Corecţional Penitenciar Târgu Mureş”.

Contractul are ca obiect realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou pavilion de deţinere cu 210 locuri. Camerele de detenţie vor îndeplini standardele europene în domeniu. În plus, se va construi şi un pavilion multifuncţional de 250 mp, în care se vor desfăşura diverse activităţi corecţionale, în colaborare cu angajaţii sistemului de probaţiune, atât cu persoanele condamnate definitiv la sancţiuni privative de libertate, cât şi cu persoanele condamnate la sancţiuni neprivative de libertate sau aflate în perioada de monitorizare, după liberarea condiţionată.

Investiţia este finanţată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul “Justiţie”, proiectul Correctional, în care Penitenciarul Târgu Mureş are rolul de partener.

Proiectul Correctional are un buget de 31 milioane euro şi este gestionat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu şase instituţii din România şi cinci entităţi norvegiene, în perioada 2019 – 2024. În domeniul infrastructurii, unul dintre obiectivele proiectului este construirea a 1.160 locuri noi de deţinere prin înfiinţarea a 4 centre corecţionale pilot în penitenciarele Baia Mare (420), Botoşani (320), Vaslui (210) şi Târgu Mureş (210).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.