PERCHEZIŢII, CONTROALE ŞI FILTRE ÎN ACEST SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ

Pe perioada sfârşitului de săptămână, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 08 – 10 mai a.c., peste 170 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 7 percheziţii, 17 controale şi 43 de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 10 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care 9 fiind constatate în flagrant delict.
Poliţiştii au depistat 12 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 5 au fost reţinute şi 5au fost arestate. De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită.
Cu această ocazie, au fost aplicate 756 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.922 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 2861 de lei.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 727 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool şi 422 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.